akhirnya masak spageti ala melayu
Kat office dah terfikir nak masak sup telur su on, goreng ikan dan sambal belacan aje. Sampai kat rumah dah tukar menu.. begitulah rutin ibu2 yang bekerja. Setiap petang bersilat nak siapkan masak sebelum anak balik sekolah. Teringat anak2 suka makan spageti dan bahanpun ada jadi tulah menu untuk petang nie.. resepi seperti berikut:
Bahan-bahan
1/2 bungkus spageti (pasta san reno)
1/2 bungkus spageti (pasta san reno)
daging cincang
1 tin cendawan butang (dipotong dadu)
1 tin prego (perisa ikut suka)
1 biji tomato (dipotong dadu)
1 biji bawang besar-india (dipotong dadu)
halia, bawang putih, lada kering (kisar)
lada hitam (tumbuk kasar)
cara memasak
pasta direbus dengan sesudu minyak/majerin (supaya tidak melekat)
tumis bahan yang dikisar kemudian masukkan daging sehingga empuk dan masukkan bahan yang dipotong, masukkan prego dan akhir sekali masukkan lada hitam
selamat mencuba..sudi-sudikanlah
1 tin cendawan butang (dipotong dadu)
1 tin prego (perisa ikut suka)
1 biji tomato (dipotong dadu)
1 biji bawang besar-india (dipotong dadu)
halia, bawang putih, lada kering (kisar)
lada hitam (tumbuk kasar)
cara memasak
pasta direbus dengan sesudu minyak/majerin (supaya tidak melekat)
tumis bahan yang dikisar kemudian masukkan daging sehingga empuk dan masukkan bahan yang dipotong, masukkan prego dan akhir sekali masukkan lada hitam
selamat mencuba..sudi-sudikanlah
No comments:
Post a Comment