Monday, April 5, 2010

Masak Lomak Cili Api warisan Mak Mertuaku

Sedia untuk dingap....


Bahan-bahan:
Ikan Tenggiri (yang dah bertelur)
Santan Kepala
Cili Api Kampung
Kunyit hidup
Serai
daun kunyit
Asam Keping

Cara Membuat:
Masukkan ikan tenggiri dan telur ikan yang dibungkus dgn. daun kunyit, bahan kisar (cili api dan kunyit hidup), asam keping, serai (dititik), santan kelapa jangan lupa letak garam nanti x rase....

Masakan nogori nie mudah x byk bahan, simple aje

Pokok pangkal (dahan x temasuk) nak mencuba buangkan huruf M dan pelbagai alasan yg x munasabah dalam diari hidup kita ataupun buat2 lupa aje....

KATAKAN BOLEH DALAM DIRI KITA
INSYAALAH KERJA YANG SUSAH AKAN JADI SENANG












No comments:

Post a Comment